Новини

 Новини

Некском готов да приеме 2 млн. абонати с преносимостта на фиксираните номера
21/05/2009

Преносимостта на фиксираните телефонни номера, която ще стане възможна до месец, ще даде възможност на всеки потребител на фиксиран телефон да смени своя телефонен оператор и да запази стационарния си номер. Преносимостта е много важен инструмент за повишаване на конкуренцията на пазара на фиксирани гласови услуги, на който историческият оператор доминира с 97% пазарен дял.

С въвеждането на преносимостта потребителите ще бъдат значително улеснени да променят своя доставчик, ако не са доволни от услугатата или условията. Срещу минимална такса от 5 лв те ще могат да прехвърлят номера си към нов оператор, готов да им предложи по-добро качество, цена и обслужване. Операторите на свой ред ще бъдат още по-мотивирани да подобряват качеството на услугите си и да оптимизират цените, за да привлекат по-голям брой потребители в своите мрежи.
 Некском изцяло подкрепя въвеждането на преносимостта на фиксирани номера и има готовност максимално бързо да предложи атрактивни условия за всички потребители на стационарен телефон в България. „Етапът на подготовка в Некском завърши и вече имаме реална възможност да посрещнем всички желащи да пренесат фиксирания си телефон в нашата мрежа”, коментира Иван Павлов, Маркетинг Директор на Некском-България ЕАД.

 Процедурата за пренасяне на номерата предвижда клиентът да подаде писмено заявление към настоящия си доставчик, че желае да пренесе телефонния си номер.  В срок от 2 работни дни се издава сертификат, който трябва да се подаде в офисите на Некском. Срокът за пренасянето на телефонните номерата е с максимална продължително до 25 календарни дни, но Некском ще има готовност физическото пренасяне да е в рамките на 1 работен ден.

 Клиентите, които изберат да пренесат номерата си към Некском, ще говорят безплатно и неограничено с всички абонати в мрежата на Некском и ще ползват значително по-ниски цени за междуселищни, селищни, международни разговори и разговори с мобилни номера в България. Потребителите могат да ползват услугата на абонаментен принцип или като изберат тарифен план с включени минути за разговори, за който не се дължи месечен абонамент. Фиксираният телефон на Некском позволява на абонатите да реализират до 44% спестяване от месечната си абонаментна такса.
 
Преносимостта на фиксираните телефонни номера е ангажимент, поет от България към ЕС при присъединяването на страната към ЕС на 01.01.2007, според който преносимостта трябваше да е въведена до 01.01.2009. Всички страни членки на ЕС са задължени да осигурят преносимостта на номерата за своите абонати съгласно чл. 30 на Директива на ЕС  (2002/22/EС).

  назад

1010

Телефонна услуга за междуселищни и международни разговори на ниски цени
още

Телефонна централа

Виртуална телефонна централа, с пълната функционалност на стандартна
още

WiMAX by Nexcom

Високоскоростен интернет с гарантирано качество, сигурност и надеждност на конкурентни цени
още

Телефон

Фиксирана телефонна услуга със собствени телефонни номера от Некском
още

VPN

Изграждане на виртуални частни мрежи за нуждите на вашия бизнес

още
member of