SMS известяване

Некском – България ЕАД е лидер в осигуряването на телекомуникационни решения и следва най-новите тенденции при обслужването на крайни клиенти. За да отговори на високите изисквания за защитен достъп до информация, интерактивни плащания и нови начини за информиране, компанията разработи за своите партньори услуга за идентификация и известяване на потребители посредством SMS съобщение.

SMS услугата на Некском България ЕАД служи за пряка връзка с клиентите. Тя дава възможност за известяване при on-line плащане, напомняне за настъпващи събития или организиране на рекламна кампания.
Бизнес клиентите на Некском-България ЕАД имат възможност да регулират достъпа до on-line ресурси или да ги защитят от зловредни действия от трети лица.

За целта се използва случайно генериран от оператора цифрено-буквен код, който се изпраща като SMS съобщение на мобилния номер на крайния потребител чрез SMS сървъра на Некском. Крайният потребител получава достъп до услугата, предлагана от оператора, с помощта на получения цифрено-буквен код, с който се идентифицира от системата на оператора.

Услугата за идентификация и известяване на потребители посредством SMS съобщение е подходяща за организации, опериращи с електронно банкиране, интернет разплащания, предоставящи достъп до конфиденциална и/или платена информация, напомняне за задължения и други.

Характеристики на услугата:

Хардуер:
х86 базиран сървър; OS – Linux; Disk redundancy – RAID

Свързаност:
Layer 3 свързаност между системата на оператора и SMS сървъра на Некском. Свързаността се осигурява от Некском и може да бъде през WiMAX, MAN или наета линия.

Сигурност:
IP restriction access, https authorization, certificates

Достъпност:
Услугата е достъпна за крайни потребители, абонати мобилни оператори в над 200 страни, включително M-Tel, Globul и Vivatel.

SMS:
Дължината на съобщението може да е до 160 символа.

Качество:
Статистика в реално време, генериране на доклади относно използването, брой изпратени, получени и недоставени sms съобщения, брой и видове потребители. Услугата е с 24 часова поддръжка, 356 дни в годината.

За повече информация относно услугата, пишете на е-mail sales@nexcom.bg , support@nexcom.bg или се обадете на тел. 02/490 1 490.

WiMAX by Nexcom

Високоскоростен интернет с гарантирано качество, сигурност и надеждност на конкурентни цени
още

Телефон

Фиксирана телефонна услуга със собствени телефонни номера от Некском
още

VPN

Изграждане на виртуални частни мрежи за нуждите на вашия бизнес

още
member of