Новини

 Новини

WiMAX мрежата на Некском-България ЕАД покри цялото Южно Черноморие
16/07/2008

Жителите и почиващите в Приморско и Китен вече могат да използват WiMAX услугите на Некском

Водещият телекомуникационен оператор Некском – България разшири своята WiMAX мрежа по Южното ни Черноморие. От началото на месеца WiMAX услугите на компанията вече се предлагат и в Приморско и Китен. С това разширение на покритието Некском ще зарадва жителите и почиващите по бреговете на цялото Южно Черноморие: Свети Влас, Елените, Слънчев бряг, Несебър, Ахелой, Равда, Поморие, Бургас, Созопол, Приморско и Китен.
В разгара на летния сезон Некском – България вече покрива значителна част от Черноморието и 80% от населението в големите градове с население над 50000 души. Компанията се позиционира изключително добре на пазара и следва амбициозния си план за изграждане на национално покритие, като до края на годината ще покрие 90% от населението в страната.
Некском - България разширява покритието си с изключително бързи темпове. Компанията е първата, която стартира търговски WiMAX услуги на територията на страната през януари 2007. Година и половина по-късно Некском покрива над 45 % от населението в страната.

 

За Некском - България ЕАД (www.nexcom.bg):
Некском - България ЕАД, собственост на американската компания Nexcom Telecommunications, е основана през 1998 г. и е водеща в предлагането на пълна гама интегрирани телекомуникационни услуги за корпоративни и индивидуални клиенти в цялата страна. Компанията е първият оператор в страната, стартирал търговско предлагане на WiMAX услуги през януари 2007 година. Към момента Некском има покритие в над 20 населени места и обхваща над 45% от населението в България.
Некском – България изгражда национална WiMAX мрежа и предоставя WiMAX услуги – високоскоростен интернет, фиксирана телефонна услуга, услуги за пренос на данни - наети линии, MAN свързаност, виртуални частни мрежи, sms известяване, виртуална телефонна централа, Conference Bridge – услуга за аудио и видео конференции. Повече информация за WiMAX услугите на компанията може да бъде открита на продуктовия сайт: wimax.nexcom.bg
В края на 2007 година Некском-България привлече Intel Capital и MCI Management като основни инвеститори и партньори в компанията, чиято подкрепа дава сериозен тласък за изграждането на национално WiMAX покритие в страната и предлагането на WiMAX услуги.


За WiMAX:
WiMAX е революционна безжична технология за доставка на високоскоростен интернет, фиксирана телефонна услуга и пренос на данни на големи разстояния. Технологията дава възможност да се изгради и високоскоростна мобилна мрежа. WiMAX услугите се считат за заместител на традиционните услуги, предоставяни чрез LAN, кабелни модеми, оптика или DSL технология.

Некском има WiMAX покритие в:
София и София-област, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Шумен, Ямбол, Благоевград, Баня, Банско, Разлог, Добринище, Елените, Свети Влас, Слънчев бряг, Несебър, Ахелой, Равда, Поморие, Созопол, Приморско, Китен.

  назад

1010

Телефонна услуга за междуселищни и международни разговори на ниски цени
още

Телефонна централа

Виртуална телефонна централа, с пълната функционалност на стандартна
още

WiMAX by Nexcom

Високоскоростен интернет с гарантирано качество, сигурност и надеждност на конкурентни цени
още

Телефон

Фиксирана телефонна услуга със собствени телефонни номера от Некском
още

VPN

Изграждане на виртуални частни мрежи за нуждите на вашия бизнес

още
member of